30.11.06


"speel iets vrolijks"

Labels:

28.11.06

-CANADA VEERTIEN / een einde-
Het laatste lift-schetsje. Deze Iranees kon z'n vrouw laten stoppen voor ons (nog nipt, hij moest een heel stuk terugwandelen om ons van de berm te plukken). Die arabische lettertjes spellen een gedicht dat zoiets zegt als 'wanneer ik bid en mij richt tot God, besef ik plots dat God in mijzelf is'.
En zo reden we Vancouver binnen (de Iranezen brachten ons speciaal tot op de campus, waar we moesten zijn, en knuffelden ons).
In Vancouver zelf heb geen portretjes meer gemaakt, dus
hier eindigt het relaas, helaas
_

27.11.06

-CANADA DERTIEN-Deze rit herinnerde ons weer aan wat er zo vervelend is aan heavy metal

26.11.06

-CANADA TWAALF-"Got a joint?"

25.11.06


'Wachten op Robbie' (een kortverhaal van 14 pagina's) maakt deel uit van de stripbundeling Hic Sunt Leones 2, van uitgeverij Bries (die begin 2007 verschijnt). Een van de andere bijdrages komt van Randall Casaer (die voor mij is wat Merlijn was voor koning Arthur).
'Wachten op Robbie' is de saaiste strip sinds die over de geschiedenis van Citroën.
-CANADA ELF-Langs een drukke weg in Kamloops wachtten we 's avonds urenlang op een lift. Een meisje bracht koffie omdat ze ons vanuit een raam had zien dansen en 'hotel yorba' zingen (tegen de kou). Toen we definitief opgaven en de rugzak omgorden zag Pieter nog één auto stilstaan. En jawel! In het donker, met een trekkersrugzak op mijn schoot kon ik niet tekenen. Uiteindelijk kampeerden we op dezelfde campingplaats als de twee meisjes (ze wilden niet dat we meebetaalden) en hun twee dates reden ons zigzaggend door Kelowna. We leerden elkaar liedjes.welke kont is van mij?

24.11.06

-CANADA TIEN-
In de Okanagan Valley

23.11.06Zaterdag 9 december beschilderen wij alles wat je naar de Mekanik stripwinkel kan dragen, van 14:00 tot de lol er af is. Wij zijn Hanco Kolk, Ilah, Nicolas Marichal, Randall Casaer, Serge Baeken, Jeroen Janssen, Conz, Kristof Spaey, Leen van Hulst, Stedho, Bert Lezy, Jens Claessens, Natalie Decock en de grootste knoeier: Brecht Evens
-CANADA NEGEN-
B.C. is groot, Mark uit Prince George moest altijd duizend kilometer rijden om z'n liefje in Vancouver te bezoeken.

22.11.06

-CANADA ACHT-
Je kan op een nacht veel mensen leren kennen: Toen we de werkdag erop weer langs de weg stonden te liften kwamen al onze tijdelijke vrienden toeterend voorbijgereden in vuilniskarren en bestelwagens

21.11.06

-CANADA ZEVEN-
Vlak voor we na vier dagen terug de oever bereikten waar we vertrokken waren werd het abrupt winter, en ijskoud (en met een zware tegenwind, alsof het meer ons niet kwijt wou).
Deze Joe McDonald bracht ons terug naar Quesnel, en vertelde verhalen over beren van vier meter groot die boswachters opaten. Hij regelde ons een gratis kamer is een hostel voor arme mensen (de scheur in mijn broek zal overtuigend zijn geweest).
In een bar in Quesnel onmoetten we bij toeval Haydn Parker, dus werd het een lange wazige nacht (zo eentje waarna ik enkele dagen niet in mijn portefeuille durfde te kijken).

19.11.06

-CANADA ZES-
Door de situatie met de motorfiets en geen rijbewijs werden we in een motel wakker, omdat de politie -voor onze veiligheid- niet vond dat we nog met de Parkers moesten omgaan. Toch belden we Haydn omdat ik mijn dure designerbril op zijn boerderij had laten liggen, en hij kwam ons oppikken met de truck en drie kingsize koffies. Op de boerderij stapten Cody Parker en z'n liefje Athena ook in de auto, plus een gebraden kip, een versterker, twee grote honden en een kleintje.
Zo kregen we een lift naar de Bowron Lakes, een ketting van meren waar we vier dagen zouden peddelen, aardappelen bakken en sigaartjes roken.
Dit is Pieter tijdens een van de vele pauzes

18.11.06

-CANADA VIJF-

Derde dag, vierde lift: Haydn Parker, een leeftijdsgenootje. Na vijf minuten in de auto vroeg hij of we 'easily offended' waren, en ik zei dat je een Belg niet kan beledigen. Dus toonde hij ons pornobeelden van zichzelf op zijn handycam. Het ijs was toen wel gebroken, dus haalden we een kartonnetje Stella in een tankstation. De weg voerde ons over Prince George, waar Haydn eigenlijk een afspraakje had. Hij belde haar af om met ons verder te kunnen rijden ("Prince George girls are skanky"). We zwommen in een meertje en schoten op blikjes. We reden over de back roads en zongen mee met een cd van Cat Stevens. Haydn woonde in het stadje waar we moesten zijn: Quesnel. We zouden bij hem thuis op de boerderij blijven slapen, maar door een situatie met een motorfiets en geen rijbewijs bracht een politiewagen ons die nacht naar een motel.

Die dag heb ik - terug in België - gebruikt in mijn '24hour Comic'-stripje

17.11.06

-CANADA VIER-
Ook een sympathieke lift, deze dikke olieboorder bracht ons naar Jasper (een stadje, trek met een rode stift de lijn verder door British Columbia). De route ging langs de Glacier Highway en hij nam de tijd om soms te stoppen en ons een indrukwekkende waterval of zo te laten zien. Hij probeerde ons nog uit te nodigen op het trouwfeest waar hij naartoe ging (maar zijn vrienden vonden dat niet gepast, dus eindigden we toch in Jasper).
Het eerste wat we deden in Jasper was ons mooie lift-bordje in de vuilbak gooien onder het motto: 'Niet Elke Dag Hetzelfde Truukje'. In Jasper zagen we deze Camaro (een auto waar Triggerfinger een heel liedje over heeft gemaakt... "I can't be satisfied/without a high-power mutant of your kind")

16.11.06

-CANADA DRY-
Ik maakte veel werk van de lift-bordjes, zorgde voor een helder letterbeeld en smukte het zaakje op met pluimen en stukjes spiegel. Maar zonder gebruinde vrouwenbenen was het soms wachten op een lift en dan dronken we goedkope whiskey. En schilderde ik 't nergens waar we waren. Pieter vond het een slecht aquarelletje.
-CANADA TWEE-
de tweede, in euh... Banff (jaja volg maar met je vinger op de kaart). Een frans backpackstertje met een korte broek en gebruinde benen stond op dezelfde plek te liften als wij. We hadden snel een lift

15.11.06

-CANADA EEN-
In september ging ik met een vriend naar Canada.
Ik hield een schetsboekje bij.. hier de eerste lift die we kregen, net buiten Calgary

13.11.06

bij het eerste zonlicht
kraait de haai

Labels:

12.11.06

de Boekenbeurs, 11 november! Kristof Spaey (onterecht genegeerd door het fototoestel), geelblonde Conz met de Grote Muil, en ik zaten op een rijtje onze stripboeken te tekenen. Hannelore Van Dijck, (die het beeld vult met zwarte krulletjes), helpt mee zodat de tekeningen een beetje mooier worden. De chaos was goed georganiseerd, Ever Meulen maakte in twee van mijn boekjes een tekening die ik dan inkleurde. Ik en Hannelore maakten ook tekeningetjes in boeken van Conz en Kristof. Bij Conz is het echt best dat hij dat niet zelf doet. Zo was iedereen die dag gelukkig en behaaglijk warm.
(foto's komen van Nathalie, mooi meisje met micro)
'De koning van de kleur' noemde een recensent - die misschien mijn vriend wil worden - mij op de nederlandse Radio 1. Het programma heet Kunststof, klik ervoor op deze link, en zoek in het archief naar de uitzending van 10 november. Na 36 minuten begint er in dat programma iemand heel enthousiast te zijn over mijn strip.

Ook goed op weg om mijn vriend te worden: De striprecensent van de Standaard, die ik toch wel kerstkaartjes zou mogen beginnen sturen.

8.11.06

Pwoop

Labels:

7.11.06Biljartvirtuozen...
heb ik getekend in een stripje van een meisje op de boekenbeurs, en ik was zo tevreden dat ze moest beloven 'n scan op te sturen

De Oorlog

Labels:

5.11.06

De Koning van het Kantoor

Labels:


Allebei van Hasselt zijn...
het schept toch een band.
Wie weet zie ik Dana Winner nóoit meer (maar van die ene keer hebben ze gelukkig een kiekje)

4.11.06

Buiten de aai van de Focus Knack nog Vincentberichtjes in het nieuwsblad, stripspeciaalzaak, stripelmagazine, zone5300 en het Belang van Limburg

2.11.06dwepen met koffie is een van m'n zwaktes

1.11.06in de knack focus duwt gert meesters een pluim diep mijn gat in

Deposit

Labels:

Newer›  ‹Older